MUSIKKONKURRANSEN

MUSIKKONKURRANSEN 2019 - NOEN AKTUELLE LINKER:

www.nordstrand-musikkonkurranse.no

Eivind Holtsmark Ringstad:  https://www.youtube.com/watch?v=6l5fBNdIb_8

Program 2018:  https://1drv.ms/b/s!Al8bH-OWasfXiqV88ZGfmdxQDZrrqA

Promoplakat:  file:///C:/Users/Kjell%20Giske/OneDrive/Dokumenter/Rotary/Promoplakat2018%20copy3.pdf


VÅRENS VAKRESTE EVENTYR - NORDSTRAND ROTARY MUSIKKONKURRANSE
Victoria (17) vant Nordstrand Musikkonkurranse

Victoria Willumsen Lewis ble den store vinneren i den tiende utgaven av Nordstrand Musikkonkurranse arrangert av Nordstrand Rotary. Victoria ble kåret til vinner både av fagjuryen og av de mer enn 300 som var tilstede i Nordstrand kirke 14. mars.

Til daglig er Asker-jenta elev ved musikklinjen på Edvard Munch Videregående skole i Oslo samtidig som hun tar direksjon ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Vinneren fikk sin første fiolin som fireåring og har fått undervisning ved Barratt Due siden hun var fem år. 17-åringen har allerede rukket å vinne en rekke priser som solist og som medlem av strykekvartetten Agitato, og stor-talentet er så heldig å disponere en såkalt Bernandel-fiolin fra 1856.

Konkurransen viktig erfaring

I konkurransen fremførte hun et verk av Maurice Ravel med tittelen «Tzigane». Konkurransens musikalske vert Wolfgang Plagge kunne fortelle at dette betyr sigøyner noe som heller ikke var vanskelig å høre. Den store applausen etter hennes fremføring var et varsel om at hun var blant de fremste i denne konkurransen som Nordstrand Rotary arrangerte for tiende gang.

Musikk-allviteren Wolfgang Plagge øste av sin kunnskap med introduksjonen til alle de syv deltagerne. Da juryen trakk seg tilbake for å kåre sin vinner, presenterte Plagge noen av de tidligere vinnerne som på ulike vis har fortsatt sin musikalske fremgang. I samtale med Plagge uttrykte de at Nordstrand Musikkonkurranse hadde vært en viktig erfaring for dem.

Høy kvalitet på alle - klar vinner

Fagjuryens leder, Nordstrand-musikeren Rigmor Heistø Strand, konstaterte at det var gjennomgående meget høyt nivå på alle årets deltagere, og at de på en måte alle var vinnere. Men Victoria hadde altså dette lille ekstra som gjorde at fagjuryen bestemte at hun fortjente førsteprisen på 20.000 kroner. Publikum fikk anledning til å stemme, og også blant dem var Victoria den som ble foretrukket.

Overskudd til polio-saken

De øvrige seks fikk en premie på 3.000 kroner hver: Maria Felicia Strømsted (fiolin – 17 år), Sofia Mina Friedensburg (klaver – 13 år), Erlend Sund Dragland (basstrombone – 18 år), Martha-Pil Evertsen Neumer (fiolin – 15 år), Vera Aadland (klarinett – 17 år) og Mikhail Zaruykin (klaver – 17 år).

Som de ni foregående årene lar Nordstrand Rotary overskuddet av musikkonkurransen gå til Rotarys internasjonale arbeid for å bekjempe polio.


Nordstrand:  årets musikk-konkurranse 2018

Nå er det 10. gang Nordstrand Rotary klubb vil arrangere «Nordstrand Musikkonkurranse» . Dette er en konkurranse for unge klassiske musikere opp til 18 år. Fristen for å sende inn bidrag er satt til 15. desember 2017. En jury vil deretter plukke ut 6 finalister som vil delta i finalen i Nordstrand Kirke 14. mars 2018. Det vil da bli kåret en vinner. Samtlige deltagere denne dagen vil bli premiert. Overskuddet av konkurransen vil gå bekjempelse av Polio, noe som Rotary har hatt som et prioritert prosjekt gjennom mange år.

Les mer om konkurransen på Nordstrand Musikkonkurranse sine hjemmesider:

http://www.nordstrand-musikkonkurranse.no/

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Nordstrandhuset
Adresse: Nordstrandveien 30
Postnummer: 1163
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Finalekonserten i Nordstrand kirke
4. apr. 2019, 19.00

Finalekonserten i Nordstrand kirke - NB! torsdag

"Frivillighet" v/ Birgitte Brekke
8. apr. 2019, 19.00

"Frivillighet" v/ Birgitte Brekke 3-minutter ve ...

Det er foreløpig ikke satt opp noe program for denne kvelden
15. apr. 2019, 19.00

3-minutter ved Olav Siggerud Det er foreløpig i ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...