MØTER / REFERAT 2016 - 2017

Nordstrand med gave til Bekkelaget Rotary

Bekkelaget Rotary Klubb feiret sine første 40 år 6. mai. Nordstrand Rotary Klubb var i sin tid fadderklubb for den 17 år yngre klubben på Bekkelaget. På jubileumsfesten overrakte Gunther Motzke fra Nordstrand Rotary en sjekk på 5.000 kroner til naboklubbens president Terje Haugseth.

Motzke kunne også overbringe en flaske god Riesling fra den tyske stjerneprodusenten Markus Molitor som presidenten mottok på vegne av klubbens programkomité. Dette var en erkjentlighet fra Rotary-distriktets Medlems- og Mangfoldkomité som har premiert klubbene med de beste møteprogrammene.

Bekkelaget fikk den såkalte «Smilets pris» for sitt høstprogram i 2016. Rotary-distrikt 2310 har over 50 medlemsklubber

Mandag 8. mai – med fokus på Rotarys virksomhet

 Denne mandagen sørger Rune (Flesland) for at våre deltagere i årets RYLA får presentere seg og det de opplevde på årets samling. RYLA står for Rotary Youth Leadership Awards og er et ledertreningsopplegg som kjøres hvert år av Rotary-distrikt over hele verden som vårt eget.

 Deretter sørger Gunther (Motzke) for å ta opp tråden igjen fra Rotary-møtet tidligere i vinter der vi diskuterte tiltak for å gjøre Rotary mer attraktiv som organisasjon.

 

Siste del av kvelden er det Bjørn (Mathiesen) som tar ansvar for og temaet er den festen vi skal arrangere for bofelleskap i bydelen 9. juni. Han har med seg seksjonsleder Tor Arne Swensen (bildet) i Bydel Nordstrand som forteller mer om dem som bor i slike felleskapet, og hvordan man best forholder seg til funksjonshemmede som gruppe.

 Ukens tre-minutter er det Carl Otto (Rafner) som står for.


mandag 24. april BLIR VI NÆRMERE KJENT MED TO AV VÅRE NYE MEDLEMMER

Ukens foredragsholder måtte melde avbud, men vi er glade for å få muligheten til å bli bedre kjent med to av våre ferskeste medlemmer: Helge (Lindstad) og Per Olav (Vangen).

Ukens tre-minutter er ved Idar Overvaag.

Møt Ingelin Killengreen mandag 3. april

Den tidligere politimesteren i Oslo og direktøren i Politidirektoratet vet hvordan det kan blåse hardt på toppene når man er kvinnelig leder, men har også vist at hun takler slike utfordringer. Dette forteller hun mer om i sitt foredrag: «Å være kvinnelig leder i et mannsdominert miljø – en særlig utfordring eller en unnskyldning når det stormer?»

Møtet er åpent for alle som er interessert. I tillegg til å møte en spennende foredragsholder gir dette muligheten til å lære litt om Nordstrand Rotary som nå særlig ønsker å øke antall kvinnelige medlemmer.

Stedet er som alltid Nordstrandhuset – klokkeslettet 19.00. Møtet er avsluttes 20.30.Mandag 27. mars setter vi søkelys på høstens valg

«Stortingsvalg 2017 - status før sommeren». Kveldens kommentator er journalist-veteranen Aslak Bonde.

Ukens tre-minutt er ved Morten Neeb.


Nordstrand Rotary arrangerte sin 9. musikkonkurranse i Nordstrand kirke 8. mars. Med et publikum på ca. 300, syv meget kvalifiserte deltagere, Nordstrand Ungdomssymfoniorkester med Nikita Khnykin som solist og Wolfgang Plagge som en glitrende og kunnskapsrik konferansier, ble kvelden en stor opplevelse for alle. Gustav Rørmark vant 1. prisen med Griegs fiolinsonate op. 13 på fiolin, mens Daniel Ivanov på klarinett vant 2. prisen og publikumsprisen. 3. prisen gikk til Oda Holt Günther på fiolin.